Iako volimo da se kućni ljubimci maze sa nama na kauču ili spavaju sa nama u krevetu, često se borimo sa njihovim dlakama koje ostavljaju svuda oko sebe. Ali, osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca sa odeće, valjak jednako dobro funkcioniše i na nameštaju punom dlaka.
Guru čišćenja, Britanac Rej Džons je za “San” podelio pet izvrsnih saveta za lakše uklanjanje pseće dlake sa sofa i kauča, a koji vas neće mnogo koštati.

Osušite prekrivače u sušilici i stavite ih preko kauča
Sušenje u sušilici za veš će na prekrivačima ostaviti statički elektricitet, što pomaže da se dlake ljubimaca zadrže na njima i ne lete okolo, pa ih je lako ukloniti četkom za dlake.

Ono što je sjajno kod ovog trika je to što, osim što uklanjate dlake i bilo kakvu nakupljenu prašinu, vaš prekrivač ostavlja lagani miris svežine.

Koristite usisivač
Džons savetuje da kad čistite nameštaj, najbolje je da koristite usisivač koji je posebno dizajniran za skupljanje dlaka kućnih ljubimaca i sa njim treba upravljati u svim smerovima, kako biste pokupili i najtvrdokornije dlake.

Koristite gumenu rukavicu
Navucite gumenu rukavicu, lagano je nakvasite vodom i njom protrljajte površinu sofe ili kauča.

Možda nije jednako temeljan način čišćenja kao usisivač, ali iznenadićete se koliko ćete dlake pokupiti, kaže Džons i dodaje da samo pazite da trljate nameštaj u različitim smerovima, kako biste skupili sve dlačice.

Koristite valjak za dlaku
Osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca sa odeće, valjak jednako dobro funkcioniše i na nameštaju punom dlaka.

– Samo pređite njime preko kauča i skinite ono što se zalepi – kaže Džons i dodaje da isto možete da učinite i sa običnom lepljivom trakom.

Iskoristite stare čarape
Umesto da ih bacate, stare čarape pretvorite u praktičan alat za čišćenje.

– Ako malo navlažite sportsku čarapu, okrenete je naopako i obučete preko ruke, možete sa raznih površina da skupite životinjsku dlaku – kaže Džouns.

Dodao je da su sportske čarape bolje od “običnih” jer su deblje, ali nemojte previše da ih natopite kako ne biste natopili nameštaj, piše Večernji list.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.