Preko mačaka, lavova i slonova, pa sve do insekata i ptica, praktično svaki član životinjskog carstva može na određeni način promeniti energiju našeg životnog okruženja. Ako za primer uzmemo papagaje, znamo da su u pitanju ptičice koje mame svojom lepotom, odnosno jarkim bojama i sposobnošću da nas imitiraju i zasmevaju do suza.

Prema feng šuiju, papagaji su odličan feng šui talisman, koji donosi brojne korisne sposobnosti, jer je drevni prijatelj i zaštitnik žena. Veruje se da su u kineskoj civilizaciji često pratili žene tokom njihovog šetanja, jer su kao dobri slušaoci umeli da čuvaju sve njihove ljubavne tajne. Pored toga, papagaji su kao i druge ptice simboli slobode, zbog svoje mogućnosti da lete i otisnu se u nove avanture. Kada su ljudi saznali da papagaji umeju da imitiraju glasove i zvuke oko sebe, odmah su im dodelili status božanskih stvorenja.

Simbol para papagaja je u feng šui filozofiji često viđen. Dva papagaja koja sede u zagrljaju, smatraju se amajlijom uzajamne ljubavi, dok se često nazivaju i vesnicima sreće. Na njihovim krilima se mogu videti sve boje duge, koje ujedno predstavljaju svih pet elemenata ove drevne filozofije.

Prema ovog filozofiji, papagaji se mogu nalaziti bilo gde u vašem domu, sve dok o njima mnogo vodite računa, baš kao i o svim svojim drugim kineskim talismanima. Bilo da ste odabrali živog papagaja za svog kućnog ljubimca ili dekorativnu figuru, morate im poklanjati dosta pažnje.

Papagaj je pre svega neophodan ljudima koji inače vode zatvoreni život i kojima je potrebno društvo. Oni su stalni izvor buke, pa će samim tim, miran i tih život ostati iza vas, čim kupite papagaja za ljubimca.

Smatra se da je papagajima najbolje mesto u severoistočnom, istočnom ili južnom delu vašeg doma, jer ove ptice na svaki način doprinose poboljšanju i osnažnivanju odnosa među supružnicima, dok sa druge strane pomažu postizanju slave i dobijanju priznanja.

N.Đ.

Izvor: The light worker Chronicles

0
YOUR CART
  • No products in the cart.