Ako osetite da vaš pas ima neugodan miris ili se uprljao, logično je da ćete poželeti da ga okupate. Koliko često treba kupati psa? Odgovor zavisi od rase, načina života i dlake.

Čak se ni veterinari i stručnjaci se ne slažu oko toga koliko često treba kupati pse, ali Američko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama preporučuje da to bude jednom u tri meseca.

Ako vaš pas voli igru u travi i blatu, verovatno je da ćete ga kupati češće nego psa koji je uglavnom u zatvorenom i voli da provodi vreme sklupčan u vašem krilu, prenosi Index.

Prema sajtu BeChewy, pse srednje i duge dlake treba kupati svakih četiri do šest nedelja, dok bi vlasnici kratkodlakih pasa trebalo da kupaju svoje ljubimce jednom u tri meseca.

Američki kinološki klub savetuje da rase sa gustom dlakom, poput labradora, zlatnih retrivera ili sibirskih haskija, ne kupate prečesto, jer to može da skine masnoću sa kože.

S druge strane, redovno četkanje je potrebno. Dugodlake pse četkajte jednom dnevno, a kratkodlake jednom u nedelju dana. Ako imate psa kojem dlake padaju preko očiju, redovno šišanje takođe je poželjno.

Izvor: https://rs.n1info.com/

0
YOUR CART
  • No products in the cart.