Kućni ljubimci nam unose životnu radost, pružaju nam bezuslovnu ljubav i pomažu da se oslobodimo stresa. Dok smo mi jedini u njihovim životima koji mogu da im pruže ono što im je potrebno kako bi bili zdravi i srećni

Mačke važe za životinje koje imaju fantastične osobine, iako na prvi pogled deluju hladno i nezainteresovano, one su druželjubive, inteligentne, mazne i osnažuju naše srce. Šta je sve ono što možemo da učinimo za njih kako bi bile zdrave i srećne, donosimo vam u ovom tekstu.

Odgovorno vlasništvo je veoma važna tema u današnje vreme, a jedna od ključnih odluka koje vlasnici mačaka treba da donesu jeste da li sterilisati/kastrirati svog kućnog ljubimca. Donošenje ove odlluke predstavlja veliki izazov, ali može biti pravi izbor za vašeg kućnog ljubimca i vašu porodicu.

Sterilizacijom/kastracijom vaše mačke produžićete njen život, smanjiti emocionalni stres kroz koji prolazi tokom teranja, zaštitićete je od određenih bolesti i obuzdati njeno potencijalno agresivno ponašanje.

Kod sterilisanih/kastriranih mačaka postoji opasnost od gojaznosti zbog neusklađenosti količine hrane koju dobijaju i njihovih energetskih potreba. Upravo zbog toga je pravilna ishrana ključ zdravlja sterilisanih/kastriranih mačaka.

Preporučuje se specijalno formulisana hrana koja je nutritivno izbalansirana i ispunjava specifične potrebe vašeg kućnog ljubimca. Upravo hranu sa ekspertskom formulom kojom ćete produžiti životni vek i obezbediti vrhunsku kondiciju vaše mačke u svakoj životnoj dobi možete pronaći u Purina Pro Plan suvoj i vlažnoj hrani .

Purina Pro Plan suva hrana sa Optirenal formulom bogata lososom pomaže u očuvanju zdravih bubrega, održavanju zdravog urinarnog trakta i štiti zube od naslaga plaka i kamenca. Bogata je proteinima, antioksidansima poput vitamina E, kao i vitaminima A, D3, cink i selen, dok su masti i ugljeni hidrati posebno prilagođeni kako bi pomogli u održavanju idealne telesne težine vašeg krznenog prijatelja.

Sa druge strane Purina Pro Plan vlažna hrana Nutrisavour sa komadićima piletine ili govedine uključuje odabrane hranljive nutritijente koji vašem ljubimcu pomažu u održavanju dugoročnog zdravlja, pre svega zdravlja urina, dok nizak nivo kalorija pomaže u održavanju idealne telesne težine.

Za koji god tip hrane da se odlučite, vaš ljubimac će dobiti sve neophodne sastojke za pravilan rast i razvoj. Suva hrana za mačke se lako razmerava i traje duže, dok je vlažna hrana mekša i više privlači mačku, s obzirom na svoj jak miris. Suva hrana je zdrava za zube, jer se njenim žvakanjem uklanja plak sa zuba, dok se vlažna hrana preporučuje ukoliko vaš ljubimac ne pije dovoljnu količinu vode, a kako bi se održao optimalan nivo hidratacije organizma. Ukoliko je vaš izbor ipak suva hrana, podelite je u više manjih obroka i sakrijte je na nekoliko mesta u kući, jer ćete na ovaj način vašoj mački omogućiti da dodatno bude aktivna dok je u potrazi za hranom.

Brinite o zdravlju vašeg ljubimca kvalitetno izbalansiranom ishranom, redovno posećujte veterinara i ne dozvolite da pogrešne informacije utiču na vaše odluke. Pružite vašoj mački ljubav, posvetite joj pažnju i uz pravu negu život sa njom će biti jedna čudesna avantura.

Izvor: Telegraf.rs/PR)