Zašto papagaj grize nekog člana porodice ?
Grickanje je oblik KOMUNIKACIJE. To obično znači da papagaj nema poverenja u osobu ili ne veruje šta osoba radi. To je jasna poruka da ih ostave na miru često.

Ovo može da stvori silaznu spiralu koja može završiti u izgubljenom međusobnom poverenja.

Kada papagaj zaista ujede, prvi korak je da se identifikuju i razume situaciju koja je izazvala agresiju. Obratite pažnju na ono što papagaj radi kada se približite. Ptica ne može biti uvek raspoložena. Ako ste uznemireni zbog nečega, vaš papagaj će odgovoriti vašem raspoloženju.

Sa naše tačke gledišta, čini se da je naklonost koju dobijamo od naše ptice ljubav ili predstavlja zahvalnost za velike igračke i ukusne zalogaje. Ali realnost je da je njihov odnos sa nama sve o njihovom opstanku i bezbednosti. Uvek se vraća na njihovim potrebama.
Razmotrite ovo: ti si kao sopstveni interes. Tvoja ptica je u vašoj kući danas jer je to na neki način korisno za vas. Ili ste hteli pticu jer ste mislili da će biti zabavni dodatak porodici, ili ste u potrazi za nečim da negujete. Šta god. Tamo negde je prednost za vas.
Magično, negde usred sve ove sebičnosti, ljudi i ptice grade veze sa snagom super lepka. .U skoro svim slučajevima, ptica će imati omiljenu osobu i nema ništa loše u tome. Ptice biraju dugoročne prijatelje u divljini i videli smo snimke malih ptica kako napadaju pljačkaškog pticu u odbrani svog gnezda. Ovaj instinkt je ono što uzrokuje naše ptice ponekad da “brani svoju teritoriju” kada neko dođe preblizu, naročito tokom sezone parenja.Ovaj problem nije samo o našim osećanjima odbijanja kada se negira veza od strane ptice. Bez stada ptica oseca ugrozenom.
Deo vašeg posla kao vlasnik ptica je da se uverite da ptice imaju stalni dom sa vama i da ih pripremite za bilo kakve nezamislive buduće događaje. Koliko ćete moći da zadržite svoju pticu ako u više navrata napada članove porodice?Pa kako da se reši problem?Ne zaboravite vaša ptica je sebične prirode. Obuka je najbrži i najefikasniji način da se pokaže šta može da dovede do stola.Zapitajte se zašto je vaša ptica izabrala drugu osobu? Šta oni imaju, ili rade? Da li je bilo događaj koji je izazvao pticu da se povuče? Šta omiljena osoba radi da možete iskoristiti? I, da li omiljena osoba radi protiv vas ne shvatajući to? Ponekad izabrana osoba ne želi da rizikuje svoj status kao favorit i da naći će razloge da stvari ostanu kakve jesu. Skoro uvek osobe ne shvataju da rade ovo.
Ako ste favorit, pokušajteda odstupite malo da bi ptica uspostavila novi odnos sa drugim članom porodice. Ponekad vaš prisustvo će držati pticu “nazad”, a ne da se oseća opuštenije.

Ako je vaša ptica pokazala svoju odanost prema drugom licu, postoji razlog za to i moraćete da poštujete ovu odluku. Ovo se dešava mnogo sa ljudima koji putuju često ili su daleko od kuće dugo. Pokušajte da razumete i saosećam sa razlozima svoje ptice za prelazak na nekog ko se oseća više pouzdan.

Kao i uvek, nastavi polako i neka nova veza raste prirodno.

Izvor: Papagaji. net

0
YOUR CART
  • No products in the cart.