To može biti mjaukanje, trepet ili jauk koji ulazi u vaše snove dok maca pokušava da vam privuče pažnju da vam kaže nešto važno.

Naši prijatelji pokušavaju da budu misteriozni, ali tačno znaju kako da privuku pažnju. Pitanje je da li znamo šta oni žele? Mačka koja mjauče noću je željna da vas probudi za nešto konkretno, pa ćemo sad razrešiti tu misteriju.

Zašto mačke mjauču noću?

Mačke imaju specifičan govor tela, i ako pažljivo gledate (i slušate!), naučićete mnogo o njihovom raspoloženju, emocijama i željama.

Na primer, obeležavanje teritorije je često dojava da se vaša mačka oseća pod stresom ili ugroženom, posebno zbog drugih mačaka ili promene u njihovom okruženju. Obmotani repom oko vaše noge znači da je maca ljubazna i poverljiva (razna mahanja repom vam mnogo govore!) Čak i kada vas samo prate okolo, viču o nečemu, na primer da se ne osećaju dobro—ili misle da je to što radite je zabavno.

Pa zašto vaša mačka mjauče noću? Leslie Sinn, DVM, DACVB, CPDT-KA, je specijalista za ponašanje životinja, vlasnik Behavior Solutions-a i član savetodavnog odbora Daili Pavs. Ona jednostavno kaže da smo im potrebni.

„Mačke mjauče iz raznih razloga, ali one u osnovi traže pažnju, hranu ili igru od svojih vlasnika“, kaže ona za Daili Pavs. „Oni to rade i ako su uznemireni, zbunjeni ili na neki drugi način zabrinuti.“

Zamislite kako neki ljudi pričaju nervozno kada su uznemireni zbog nečega. I mačke mogu ovo da urade. Uobičajeni mačji stresovi uključuju preseljenje, bolest i promene ponašanja kako stare. „Ako je ovo novo ponašanje za vašu mačku, posebno stariju mačku, odvedite svoju mačku svom veterinaru kako biste isključili bilo kakve osnovne zdravstvene probleme, posebno bolna stanja, bolest štitne žlezde i, kod starijih mačaka, kognitivni pad“, kaže Sinn.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.