Papagaji su najpopularnije pernate životinje na svetu. Oduvek su ih svi voleli zbog šarenog perja i inteligencije. Poznate su 372 vrste papiga, a većina ih živi u toplim tropskim regijama. Najveća raznolikost papiga nalazi se u južnoj Americi i Australiji.

Za početak, prelepa papiga Sunčana Aratinga živi u Južnoj Americi. Živi do 30 godina. Uprkos relativno maloj veličini, poznata je po svojim glasnim vriskovima. Sposobana je u detalje oponašati osobu.

Loris sa zelenim repom

Još jedna atraktivna i živopisna ptica iz australijske regije, zelenorepi širokorepi loris. Živi u Papui Novoj Gvineji i na Salomonovim ostrvima. Prirodno stanište su suptropske ili tropsko vlažne nizinske šume i suptropske ili tropske vlažne planine.

Šarena rozela

Nevjerovatne i fascinantne šarene rozele često se drže kao kućni ljubimci.
To su inteligentne ptice koje se mogu naučiti zviždati i to imaju prilično dobrar repertoar melodija, pa čak se mogu i naučiti da govore nekoliko reči ili fraza. Poreklom je iz Australije i Tasmanije.

Porijeklom  je iz Indonezije i Papue Nove Gvineje. Prirodno stanište su joj suptropske ili tropske šume, mangrove i subtropske i tropske planine.

Još jedna vrsta veličanstvene jarke boje Zlatne papagaje, poznate i kao Zlatna papiga. Živi u suhim, planinskim šumama u Brazilu. Zlatno haranje je samo po sebi razigrano i odlazno. Ovi papagaji jedu voće, cvijeće, pupoljke, sjeme.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.