Sigurno ste se nekada zapitali zašto vaš ljubimac obožava da se opruži na vašem velikom krevetu, jer ova misterija muči mnoge vlasnike pasa.

Postoji nekoliko razloga za to, a mi smo ih izdvojili u nastavku

Usamljeni su – psi, kao i ljudi mogu postati usamljeni i poželeti društvo u vidu svoje omiljene osobe tj vas. Oni ne vole da spavaju sami i kada ih jednom pustite u krevet, želeće tamo da uđu svake noći. Često će cvileti i biti uznemireni ukoliko pokušate da im kažete da idu da spavaju u svom psećem krevetiću.

Psi se ponekad mogu prehladiti – krevet za psa obično ne nudi dodatni nivo zaštite, već pruža samo toplotu njihovog sopstvenog tela. Zbog toga, našim ljubimcima veliki i udoban ljudski krevet sa velikim jorganom deluje mnogo udobnije i toplije. Zašto spavati sam, kada mogu grejati svoje telo uz telo svog vlasnika, makar priljubivši se uz vlasnikova stopala.

Veliki krevet dobro miriše – mnoge mirisne sveće imaju miris sveže opranih čaršava i posteljine sa dobrim razlogom, to je neverovatan miris koji prija čulima. Taj miris je jedan od razloga zašto vlasnici svojim ljubimcima kupuju krevetić, ali to je ujedno i razlog zašto ljubimca privlači spavanje u krevetu vlasnika.

Vole da se protežu – kreveti za pse su u većini slučajeva dizajnirani sa kružnim ivicama, što se mnogim ljubimcima ne dopada. Ukoliko vaš ljubimac izbegava da spava u kružnom krevetiću nemojte očekivati da će se u nekom trenutku predomisliti. Krevet namenjen ljudima, poseduje mnogo više prostora pravougaonog oblika što pogoduje psima koji vole da protežu svoje šape, ovo pogotovo važi za krupne rase.

Izvor: informer.rs