Ukoliko primetite znakove slabog imuniteta, poput preteranog linjanja, potrebno je da ishranu kućnog ljubimca obogatite mineralima i vitaminima.

Čak i papagaji mogu imati slab imunitet, a ovo su načini kako da ga ojačate.

Pas

Oslabljen imunitet kod psa može da dovede do pojave raznih infekcija, dijabetesa, oboljenja kostiju i drugih bolesti. Imunitet će ojačati hrana bogata vitamiom C, kao što su brokoli i crvena paprika, kao i antioksidanti iz borovnica, spanaća i kelja.

Pre nego što psu date da jede zeleno lisnato povrće, iseckajte ga ili obarite. Vitamini A, D, E i K su važni za dobro zdravlje psa, a jedan od najboljih izvora je žumance koje psu možete dati sveže ili kuvano. U ishranu treba uvrstiti i probiotike koji će obezbediti dobre bakterije i zdrav digestivni sistem – neka pije jogurt.

Mačka

Ishrana mačke treba da bude bogata proteinima koji su neophodni za njen jak imunitet. U isto vreme treba joj davati malo ugljenih hidrata, jer od njih može da postane gojazna.

Povrće koje će mački ojačati imunitet su šargarepa, grašak, kukuruz, brokoli, boranija, tikvice, zelena salata, spanać.

Papagaj

Ptica takođe treba da ima jak imunitet kako bi bila zdrava. U tu svrhu, papagaju dajte da jede citrusno voće koje je bogato C vitaminom – on će povećati nivo antitela i tako zaštititi papagaja od bakterija i virusa.

oš jedan ekonomičan i prirodan način da mu ojačate imunitet jeste da mu date semenke suncokreta koje inače većina ptica voli da jede. Grickanje svežeg lisnatog zelenog povrća je odličan način da papagaj unese vitamine i minerale za dobro zdravlje.

Izvor: espreso.co.rs

0
YOUR CART
  • No products in the cart.